Amikor megérkeztünk Pixie Pie alkotóműhelyébe, nagyjából fél órán keresztül csak ámultunk és bámultunk. A polcokon torták, rajtuk marcipándíszítés, cukorvirágok, csipkék, megelevenedett Disney-hősök, egyéniséggel, lélekkel rendelkező figurák, és porcelán… akarom mondani marcipánbabák, akik valójában miniatűr, élethű szobrocskák. Még egy kék cilinderes ceremóniamester is jól mutatott volna marcipánba öntve…

Pixie, avagy Németh Polly elképesztő tehetséggel és fantáziával megáldott tortaművész. Bár nem tudjuk, hogy van-e ilyen kifejezés, de azt igen, hogy Pixie tutira kézzel-lábbal tiltakozik majd ez ellen, mert ő „tortatervező”-nek aposztrofálja magát. Higgyétek el, sokkal több annál… Ja, és persze nem csak tortákat készít ám, hanem egyéb, „akárbármilyen” édességes-finomságos-mennyeiségeket, falatkákat, sütiket, kekszeket, pohárkrémeket, rágcsálni-, és ropogtatni valókat. Például a nála kóstolt brownie komoly függőséget okoz… Amit még szerintünk fontos tudni Pixie-ről:

– marcipánból tulajdonképpen bármit meg tud formázni, legyen az élőlény, tárgy, vagy fogalom.
– tortái nem csak gyönyörűek, hanem nagyon-nagyon-NAGYON finomak is.
– a rajzfilm-figurák nem csak hasonlítanak a képernyőn lévőkre, hanem szó szerint életre kelt mesehősök.
– nála az „egyedi” torta azt jelenti, hogy ténylegesen az ajándékozott személyiségére szabva álmodja meg a stílusát, az életre keltett marcipán-kompozíció pedig teljes mértékben az ünnepeltről szól.
– az esküvői torta legutolsó kis cukor-virágszirmát is az ifjú pár stílusa, elképzelése és óhaja szerint alkotja meg, saját kezűleg.
– nem tudtok olyat kérni Tőle, amit ne varázsolna át tortává/marcipánná/sütivé.
– marcipán-emberfigurái teljesen élethűek, térdkaláccsal, könyökkel, szempillákkal, „igazi”, érzelmeket kifejező arccal, grimaszokkal.
– a rocker macskák orra is rózsaszín.
– van ehető, láthatatlan marcipánragasztó, és UV-fényben zölden világító festék is.

Ha Ti is szeretnétek elvarázsolódni, valamint szép és finom, igazán egyedi tortát esküvőre, szülinapra, vagy csak a „boldog semmi napra”, esetleg mást, ami édesség, szóljatok Pixie Pie-nak, telefonon elérhető minden hétköznap reggel 9:00-tól délután 16:30-ig, szombaton 9:00 és 11:00 között az alábbi elérhetőségek bármelyikén:
Telefon: 06-1-708-4801
Mobiltelefon: +36-20-455-88-48
weboldal: https://pixiepie.hu
e-mail: pixietorta@gmail.com
www.facebook.com/PixiePie.cakes.and.other.goodies


Ha tetszett, amit itt láttál, és szeretnél hasonló tartalmat kapni tőlünk, iratkozz fel a Cilinderesek Hírlevelére itt: