Attila

Attila hosszú évek óta hangoskodik – a szó legjobb értelmében – rendezvényeken, de legfőképpen esküvőkön lehet őt látni és hallani. Kellemes orgánuma messze földön híres és közkedvelt. Hobbija a mindent megoldás, helyzetfelismerés és azonnali reakció. Nem létezik olyan felmerülő probléma, bökkenő, elakadás, ami kifoghat rajta. Ugyanis hihetetlenül rugalmas, fekete öves, kék cilinderes improvizációs mester, aki tapasztalatával és határozottságával minden gubancos helyzetet simára bogoz, minden feszült szögletességet kiegyenesít. Agyának az asszociációért és humorérzékért felelős központja olyannyira fejlett, hogy egyszer még a NASA-ban is vizsgálták. Optimizmusa, életszeretete irigylésre méltó. Humora könnyed, de rafinált.

Móni

Habár Móni cilindere rózsaszín (pontosabban a barack egyik árnyalata), ez senkit se tévesszen meg, mert bár finom női energiák lengik körül – saját bevallása szerint is -, egy igazi „zsebpitbull”. Amit egyszer a fejébe vesz, azt tűzön-vízen-földön-levegőn keresztülviszi, ám varázslatos mosolya láttán még a legmorcosabb vendéglős is kezes báránnyá változik. Ellenállhatatlan bájával a legfigyelemzavarosabb násznépet is játszi könnyedséggel navigálja A-ból B-be, időnként C-be is. A metálvilla sem áll távol tőle, 6 évig rockzenekarban énekelt, aztán egy éles váltással egy gyerekzenekar frontembere… vagyis… frontasszonya lett. Határozottságért nem kell a szomszédba mennie, bár ha mégis kellene, attól sem jönne zavarba, ugyanis minden helyzetből azonnal, elegánsan, kedves humorral és csilingelő hangon vágja… izé… beszéli ki magát. Habár szerencsére még sosem kellett bevetnie kurayfat kempo harcművészeti tudását, de van neki olyan is, ezért ezt a mondatot itt hagyjuk, csak úgy, a miheztartás végett. Nem csak az esküvőn, hanem már a szervezés során is hihetetlen pozitív energiákkal árasztja el, nyugtatja meg az ifjú párt, szeretettel simítja ki az időnként aggodalmaskodó lelki világokat.  #girlpower

Anita

Anita több, mint 25 éve színésznőként (is) dolgozik, jelenleg is több színházban és szerepben látható, mindamellett pedig asszertivitás- és kommunikációs trénerként is tevékenykedik, mely képességeit bizony a lagzikban is jócskán tudja kamatoztatni. Az esküvős terep, és a cilinderes „szerep” igazán neki való, de csakis akkor „lép színre”, ha szükség van rá, amúgy a háttérből irányítja az eseményeket. Nagy megtiszteltetés számára az ifjú párok felé áradó bizalma, cserébe tiszta szívből imádja az esküvők minden pillanatát, alázat és odafigyelés jellezmi a munkáját. Ha esetleg amúgy víz alatt szeretnétek a mennyegzőtöket tartani, Anita ott is a segítségetekre lesz, hisz érvényes búvárengedéllyel is rendelkezik! Az ifjú párok Nagy Napjának tökéletesítése és boldogítása mellett a másik hobbija a festészet, imádja a jó zenéket és a félelmetes filmeket. Anita nem csak az embereket szereti, hanem szenvedélyesen imádja a természetet és az állatokat is: Frida, a kis kínai kopasz kutyusa, illetve két jóképű kecskéje, Kókusz és Szöszi, akik bár sajnos nem tartanak vele az esküvőkre, de ódákat tudnának mekegni… illetve zengeni arról, milyen állati jó az életük.

Norbi (német – magyar)

Sok éven keresztül kereste a saját útját; olyan hivatást szeretett volna, amit élvezettel végez, nem kötelező munkának tekinti, amiben időről időre fejlődni tud. Számára a ceremóniamesterkedés az a hivatás, ami egyben a hobbija is. Fontosnak tartja, hogy az életünket olyan dolgokkal vegyük körbe, amelyek pozitív energiával vannak töltve. Élvezi, ha nagyobb társaság veszi körül, és mindenkivel nagyon hamar megtalálja a közös hangot. Mindig szeretett szervezkedni, lehetetlennek tűnő ügyeket elintézni. Számára a nevetés, és a jó kedv elengedhetetlen kelléke egy találkozásnak. Nem ismer lehetetlent, és a reménytelennek tűnő helyzeteket is mindig optimistán kezeli.

Tibi

Tibi már az óvodában is állandóan szervezkedett, intézkedett, kispajtásai legnagyobb, és az óvónénik legkisebb örömére… Ám szerencsés alkat, hiszen humora és veleszületett megnyerő stílusa minden nehéz helyzetben kisegíti. Vigyázat, mert szívből jövő nevetése ragadós! Szereti a dolgokat optimista oldalról megközelíteni, azonban ha az esküvőn nem várt zökkenővel találja szemben magát, nem ismer tréfát, vagyis dehogynem: kevés tréfa és erős egyéniség, e kettő tökéletes és hatékony elegye teszi az lagzikban kizökkenthetetlenné. Habár termete mackós, ez senkit se tévesszen meg, hisz a szőrös külső hatalmas, őszinte, együtt érző szívet takar!

Baloo (angol – magyar)

Baloo egy igazi örökmozgó, ami nem is csoda – fáradhatatlanságát nagymamájától örökölte. Ez a tulajdonsága igencsak hasznos, amikor ceremóniamesterként teszi minél flottabbá az ifjú párok Nagy Napját. És persze jó, hogy a tarsolyában van az a tulajdonsága is, hogy nem rémül meg semmitől. Nem túl sok olyan ember van, aki – ha tehetné – az időben egészen 1815-ig repülne vissza, hogy megnézze az indonéziai Tamburra vulkán kitörését! Hát kell ennél több bizonyíték rá, hogy Baloo tényleg semmitől sem retten meg? Emellett lendületes és mindenkivel megtalálja a közös hangot. Gyerekkorában, a tenger iránti rajongása által vezérelve, búvár akart lenni – és egy időre lett is! De dolgozott már a vendéglátásban és a szórakoztatóiparban, illetve értékesítőként is, úgyhogy nem meglepő, hogy az útja végül a Cilinderesek felé vezetett, ahol – milyen meglepő! – mindenkivel azonnal megtalálta a közös hangot! Rengeteg elfoglaltságának szüneteiben aktívabbnál-aktívabb hobbijainak hódol – biciklizik, snowboardozik, kenuzik. És persze rengeteg időt tölt szerelmével, élete északi sarkcsillagával, Katával.

Bence

Bence 37.56 (perc, vagy másodperc… sajnos erről nincs pontosabb információnk…) alatt futja le a százat. Ezt a szuperképességét nagyszerűen tudja kamatoztatni az esküvőkön, amikor villámgyorsan kell ide-oda szaladni, hogy elhozzon ezt-azt, innen-onnan. Amúgy igen magas… illetve magos, ugyanis a hétköznapokon agrármérnökként éli mindennapjait, azon belül is vetőmagtermeltető, az égvilágon mindent tud a vetőmagokról, azok viselkedéséről, szokásairól. Igazi magoldóember! Saját bevallása szerint is nagyon energikus, és barátságos, jó kedélyű, humora mindig ül, nem úgy, mint ő! Ezt a róla érkező visszajelzések is megerősítik. Mosolya a legkeményebb kőszívből is viszont-mosolyt fakaszt. Kiskamaszként egyszer megevett 17 darab szilvásgombócot, ami ugye gombócból is sok, és elárulta nekünk, hogy egy egész zsemle belefér a szájába. Nos, igen, ezt még elképzelni is fura, de mindenki megnyugtatására: az esküvőkre nem enni megy, hanem inkább futni…

Márk (angol – magyar)

Márk az egyik legtürelmesebb ember a Földön, nyugodt kisugárzásához határozott attitűd, és remek problémamegoldó készség társul, nem beszélve mély-bariton hangjáról, mely kombóhoz csak hab az (esküvői)tortán, hogy remek humora még a legrázósabb helyzetet is képes kisimítani. Márk menthetetlenül romantikus alkat, de ezt igyekszik titkolni, pedig elmondása szerint a szertartásokon mindig elérzékenyül. Egyes hírek szerint Márk verhetetlen Activityben, főleg mutogatásban, ez utóbbi képességét egyébként remekül tudja kamatoztatni az esküvőkön, amikor egy adott helyzetben a háttérben, észrevétlenül épp eljelelnie kell egy fontos üzenetet. További szuperképessége, hogy bármilyen zenére képes táncolni, és nem csak képes rá, hanem még élvezi is. Fun fact: egyszeres Debrecen Strand Műugró bajnok – akik látták, sosem felejtik el, Márk azóta egyetlen műugró-torony közelében sem fordul elő, csakis az esküvők színes forgatagába ugrik fejest!

Ágoston (német – magyar)

Ágoston hobbija a jókedv és a nevetés. Imádja az esküvőket, mert azon a napon mindenki boldog, ettől ő is boldog lesz, és nagyon szereti, ha egyszerre sokan boldogok. Állítólag ő készíti a világ legfinomabb Penne Arrabiata-ját, úgyhogy, ha a lagzi helyszínén a szakácsot elrabolná egy csapat UFÓ, Ágoston a cilinderét rögvest séfsapkára cserélné, és bármikor összedobna egy kondérnyi ízletes olasz tésztát, mamma mia! Amúgy németül anyanyelvi szinten beszél, ha szeretnétek, németül meséli el Nektek azt a számunkra is kicsit bizarr kalandját, amikor egyszer fogadásból 23 napig hordta ugyanazt a zoknit, és mégsem lett büdös a lába. Azt a zoknit szerintünk azóta veszélyes hulladékként el is égették, az esküvőkre garantáltan új zoknit húz! Van egy rózsaszín szerelme, amire a világ összes pénzét el tudja költeni, amit az elkényeztetett S100-as Skodája el is vár tőle. Az esküvőkön a német precizitást ötvözi a déli temperamentummal, számára nincs lehetetlen, ha emberek boldogításáról van szó.

Martin (angol – magyar)

Martin előbb tanult meg angolul beszélni, mint magyarul, a Hamilton-t (angol musical) olyan hangosan tudja énekeli és reppelni a kocsijában, hogy mérföldekről felismerni, hogy ő közeledik. Gyerekkorában élt Indiában, ezért egyáltalán nincs ellenére egy kis Bollywood-típusú fergeteges, népes mulatság! Mindig ott van, ahol a dolgok történnek, keresi a kihívásokat! Hatalmas szíve van, élvezi az életet, jókedvében leginkább ország-világot a szívére ölelné. Nem kell a szomszédba mennie jókedvért, amiből környezetében lévőknek is jut bőven. A dolgos hétköznapokon színészként működik, és azért is választotta ezt a csodás hivatást, hogy ha csak egy kis időre is, de önfeledtté tudja varázsolni az embereket, el tudja feledtetni velük a mindennapok gondjait. Igazán romantikus alkat, őszintén meghatódik, amikor az ifjú pár kimondja egymásnak az „igen”-t, ekkor és a vacsora előtti beszédek alatt is általában a könnyeivel küszködik, mindazonáltal határozottság, fegyelem jellemzi, kedves, ám kérlelhetetlen precízióval, ha a pillanat úgy kívánja meg, magabiztos improvizációval tartja kézben az esküvő történéseit.

Peti (angol – magyar)

Peti általában laza, mint egy ausztrál punk rocker, de mindig pontos, mint egy svájci óra, és kimért, akárcsak egy angol arisztokrata. Petiben már gyerekként is dübörgött a kreativitás – alsósként tesóival és unokatesóival együtt beírták maguknak az ellenőrzőbe, hogy pár napra bezár az iskola, amit a gyanútlan szülők be is vettek! Arról nincsenek infók, hogy mi történt, miután kiderült a turpisság, de egy biztos: Peti nem sokkal ezután kitalálta, hogy feltaláló lesz, ha nagy lesz. Aztán ahogy teltek-múltak az évek, rájött, hogy egyre fontosabb neki az emberek társasága. Jó cilinderesként imád új embereket megismerni, egy igazi “társasági kaméleon”, emellett szívesen beszél nagyközönség előtt is – amikor épp nem esküvőkön kamatoztatja e tehetségét, lovas eseményeken szpíkerkedik. Otthon azt tanulta, hogy teljesen mindegy, mivel foglalkozik az ember, mindig érdemes a lehető legjobban elvégezni a ránk bízott feladatot. Ez az üzenet lebeg a szeme előtt még akkor is, amikor porszívózik. Igen, a porszívózás a kedvenc házimunkája! És bár ez a tulajdonsága (is) igen kapóssá tehetné, fontos elmondanunk, hogy boldog házasságban él. Szabadidejében sok időt tölt családjával és barátaival, és apukaként rengeteg alkalma van tanulmányozni a gyerekkönyv-irodalmat. Specialitása a nyolcoldalas királykisasszonyos sztorik újra és újra felolvasása kislánya legnagyobb örömére.

Zoli

Saját bevallása szerint Zoli legrosszabb tulajdonsága az, hogy minden gondolata azonnal az arcára van írva. Szerintünk azonban ez az esküvőkön inkább előny, mintsem hátrány, ugyanis Zoli nagyon szeret emberek között lenni és emberekkel foglalkozni, úgyhogy a lagzikon az arca – szó szerint – csupa derű! Szabadidejében szívesen fotózik (a kedvencei azok a képek, amelyeken embereket örökíthet meg), emellett rendkívül érdekli a testbeszéd, hiszen minél jobban szeretne megérteni másokat. Ez, továbbá következetessége rendkívül hasznos, amikor ceremóniamesterként terelgeti a násznépet és gondoskodik róla, hogy az ifjú pár az esküvő minden egyes pillanatát kiélvezhesse. Bár első ránézésre egy visszafogott gavallér, néha előjön belőle az „olaszos” temperamentum, de szerencsére ennek is elsősorban a pozitív oldala: gyerekkora óta odavan a zenéért és a táncért, imád jókat enni (és főzni!) és a tökéletes kávé megtalálása egy örök küldetés számára.

Tamás

Tamás, aki a Tomi névre is tökéletesen hallgat, gyerekkorában igen komoly álmot dédelgetett magában: ő akart lenni Batman! És tulajdonképpen erre még van is esélye, hiszen színész lett belőle, így bármikor készen áll kedvenc szuperhőse bőrébe bújni. (Reméljük, a hollywoodi rendezőkhöz is hamarosan eljut ez az információ!) Legrosszabb tulajdonsága a legjobb is egyben: nehezen tűri a monotonitást, ami – valljuk be – színészként és ceremóniamesterként is inkább áldás, mint átok. Minden helyzetben feltalálja magát; egyszer egy egész felvonást kellett végigjátszania úgy, hogy az első nagyobb mozdulatnál szétreccsent rajta a nadrág! Egy szó, mint száz, minden ifjú pár biztonságban érezheti magát, ha Tamást választják a Nagy Napjukra. Persze azért remélhetőleg minél kevesebb lesz a gatyarepesztő helyzet. Tamás életének egyik legfelemelőbb momentuma saját esküvője volt, és azóta még inkább hisz abban, hogy minden pár megérdemli, hogy életük legboldogabb pillanatait ugyanolyan önfeledten tudják megélni, mint ahogy ő tette, és ezért Cilinderesként mindent meg is tesz.

Reni

Reni nagyon büszke rá, hogy mindig a szíve után megy. Szülei már gyerekkorában megtanították neki, hogy sose a problémát lássa, hanem mindig csak a megoldandó feladatot – és ehhez azóta is tartja magát, mindegy, hogy épp a barátainak szervez társasjáték-estet, a munkahelyén igyekszik feledhetetlen élményekkel gazdagítani az ifjúságot vagy egy esküvőn vigyáz arra, hogy a szerelmeseknek semmi más dolguk ne legyen, mint önfeledten élvezni a nagy napjukat. Imád új dolgokat tanulni, és szereti, ha kiléphet a komfortzónájából – ez történt például, amikor kiköltözött Németországba úgy, hogy senkit sem ismert ott! De természetesen ott is feltalálta magát és tökéletesítette német nyelvtudását, ám végül hazahúzta a szíve (amit mindig követ!), és egyúttal a Cilinderesekre is rátalált – vagy inkább a Cilinderesek rá! Reni igencsak szeret társaságban lenni, így nem véletlen, hogy épp az olimposzi isteneket – a világ legizgalmasabb és legfordulatosabb sztorijainak főszereplőgárdáját – látogatná meg, ha visszarepülhetne az időben. Ha szuperhős lenne, egyetlen szuperképességre vágyna: szeretne olvasni az emberek gondolataiban, hiszen így sokkal könnyebben menne a kommunikáció. Ez utóbbi érdekében egyébként szuperképességek nélkül is mindent megtesz – ceremóniamesterként és a magánéletben egyaránt.

Arnold

Arnold főállásban a világot jelentő deszkákat koptatja, bármikor csukott szemmel is képes elszavalni egy verset, és nem is akárhogyan! Szerencsére sztárallűröktől teljesen mentes, ifjú kora ellenére kiforrott egyéniség, öltözködési stílusa, megjelenése, valamint humora is könnyed, eredeti és stílusos. Arnold színházban edződött rendezői látásmódját, improvizációs készségét az esküvőkön is remekül kamatoztatja, a lámpalázat hírből sem ismeri, viszont mivel helyén van az önértékelése és remek csapatjátékos, sosem lopja el a show-t a pártól, a mikrofont és búgó hangját pedig csak akkor használja, ha a helyzet is úgy kívánja. És igen, a való világban is úgy néz ki, mint az ifjú Abraham Lincoln.

Bálint (angol-magyar)

Bálint, a bordó cilinderes, az ifjú titán, aki nem mellesleg angol nyelven ír-beszél-nevet. Igazából azért is szerződtettük, hogy az átlagéletkor kicsit javuljon a csapatban… Pimaszul fiatal, de ez ne tévesszen meg senkit, átkozottul talpraesett, kellemes, jellemes, szervezőzseni. Azonnal megtalálja a hangot a fiatalabb korosztállyal, de mivel közben igazi régi vágású úriember is, az idősebbek is odavannak érte, a nagymamák pedig egyenesen imádják! Görögországban egy egész nyarat töltött animátorként, minden nap angolul szórakoztatta egy neves hotel vendégeit (az ott betanult táncos koreográfiát kérésre bármikor előadja, fejből). Nehezen engedték haza, de őt hívta az esküvők világa. Na meg a Cilinderesek.

Brigi

Brigi hihetetlen empátiájával és remek helyzetfelismerő képességgel áll (néha ül, és időnként táncol is) az esküvőkön, és fogja össze a szálakat! Bársonyos hangjával a legfelborzoltabb idegrendszert is képes pillanatok alatt lenyugtatni, és remek pszichológiai érzékkel kezeli a legbonyolultabb helyzeteket is. Az esküvők mellett a másik szívügye a pályaválasztás, mármint nem saját részre, hanem másoknak szeret segíteni abban, hogy megtalálják a céljukat. Amúgy a privát életében szereti megismerni és feszegetni a saját határait, imád például dodzsemezni, méghozzá csukott szemmel! Ez szerencsére nem mondható el róla az esküvőkön, mármint, bizton állíthatjuk, hogy ott a legkevésbé sem szokott dodzsemezni, és mindig nyitva van a szeme, sőt, alaposan szemmel tartja a történéseket! Humorkészletét indulás előtt mindig feltölti, habár az nála gyárilag kifogyhatatlan, szóviccei csak időnként fájnak. Elmondása szerint minden helyzetben meglátja a jót és a szépet, legyen szó stoppolásról (arról nincs infónk, hogy ez utóbbi zoknikkal kapcsolatos, vagy autókázással), vagy épp odaégett ételről. A lagzikon nem süt! De a nap mindig, a szívében!  #girlpower