Amikor először leülünk beszélgetni a párjainkkal, mindig elérkezik a pillanat, mikor a nyitótáncra terelődik a szó, és szinte kivétel nélkül elmondják, hogy ők nem tudnak táncolni, ezért inkább testdublőrrel oldanák meg a nyitótáncot… Elmentünk hát egy táncórára Kelemen Erikához, hogy bebizonyítsuk, egy profi tánctanár segítségével még a ceremóniamester is táncra perdül! 

 

Miért fontos a tánctanár személye?

A nyitótánc nem csak lépésekből és mozdulatokból áll. A tánc olyan, mint az élet: rengeteg (meg)érzés, intuíció, hangulat, kémia és főleg bizalom és önátadás van benne (és még rengeteg minden más is, ami nem fér ide). Ahhoz, hogy a tánc igazán olyan legyen, amit elképzeltünk, nem csak a párunkkal kell összhangban lennünk, szó szerint együtt mozognunk, de jó, ha a tánctanárral is működik az a bizonyos kémia. Ha meg tudtok bízni benne, akkor nagyon hamar meglesz az összhang, és nyert ügyetek van! 

Kelemen Erika amellett, hogy a „Táncválasztó” oldalon 2016-ban az év tánctanárának választották, 20 éves gyönyörű és profi táncos karriert tudhat magáénak. De ami még nagyon fontos, hogy barátságos, közvetlen és nyitott személyiségének köszönhetően a társaságában igen hamar levetkőzi az ember a lámpalázát, melynek helyét átveszi az önfeledtség! Könnyű vele megtalálni a hangot… és nem csak a hangot, hanem a megfelelő koreográfiát és a számotokra legjobb tánclépéseket is! (Kép forrása: kelemenerikatanciskola.hu)

 

A tánc és zene kiválasztása

Tehát akkor mostanra már át is léphetjük (egy kisebb emeléssel, és pörgetéssel) azon, hogy „nem tudtok táncolni”, mert persze, hogy tudtok! A következő feladat a megfelelő zene kiválasztása a nyitótánchoz. Erika – velünk együtt – hisz abban, hogy mindenkinek van zenéje (még akkor is, ha sokan erről nem is tudnak), csak meg kell találni. Erika nem csak a lépéseket segít összerakni, de azt a zenei stílust is megtalálja Nektek, ami a legjobban illik a személyiségetekhez, habitusotokhoz. 

A nevetés mindenre megoldás

Eláruljuk a titkot: valószínűleg elsőre… és lehet, hogy másodikra sem lesz minden lépés tökéletes. A videóban láthatjátok, hogy nekünk vajon mennyire sikerült a „légies emeléseket, az összehangolt, könnyed ugrásokat”, és a filmeken oly könnyűnek tűnő pörgetéseket hozni. Szpojlerezünk: sehogy! Viszont – és ez talán a legfontosabb – nagyon élveztük minden egyes pillanatát, beleadtunk apait-anyait, és szétröhögtük magunkon, és a botladozásainkon, bénázásainkon magunkat. Azt gondoljuk, ha képesek vagytok beleengedni magatokat a dologba, és képesek vagytok a saját hibáitokon röhögni, akkor jó úton vagytok, és biztosan megszületik a végén a Ti Táncotok. Ja, és persze ami a legeslegfontosabb: gyakorolni-gyakorolni-gyakorolni! Aztán egyszer csak azon kapjátok magatokat, hogy már csukott szemmel is tudjátok, a szívetekkel érzitek a lépéseket… 

 

A nyitótáncról

Amikor eljön a Nagy Nap, biztos lesz Bennetek egy kis (vagy nagy) egészséges lámpaláz. Egyet se féljetek! Biztosak lehettek benne, hogy az esküvőtökön Ti lesztek a legjobb táncosok, a násznép ujjongva, meghatódva és vastapssal fogadja majd az egészen apró lépéseket, és a legnagyobb pörgéseket is! Rengeteg nyitótáncot láttunk már az esküvőkön. Volt, amit tökéletesen betanult a pár, és volt olyan is, ami az adott pillanatban született. Mindegyik TÖKÉLETES volt! A lényeg, hogy élvezzétek a pillanatot! Ha tehetitek, menjetek el tánctanárhoz, mert nagyon sokat tud hozzáadni a Nagy Naphoz. De ami a legfontosabb: adjátok át magatokat a pillanat varázsának! (Fotó: Bella Rose Photgraphy)

Név: Kelemen Erika Tánciskola
Szolgáltatás: táncoktatás 
Elérhető: Budapest
Kelemen Erika | +36 30 519 1863 | tanc@kelemenerika.hu