Az esküvő életetek Nagy Napja, amikor minden rólatok szól. A násznép a ti boldogságotoknak örül, mindenki veletek bulizik és boldogan vesz részt a mókában és a játékokban. Kijelenthetjük: a Nagy Napotokon TI vagytok a középpontban! Milyen felemelő érzés, ugye? Igen ám, de van valami, amiről nem illik megfeledkeznetek, ez pedig a szülőköszöntő ajándék.

A legfontosabb vendégek

Ahogy az esküvőre készülődve szép lassan minden részlet összeáll, nem érdemes megfeledkeznetek arról, hogy a legfontosabb vendégeiteknek – szüleiteknek és nagyszüleiteknek – köszönetet mondjatok mindazért, amit az évtizedeken át nektek nyújtottak. Bármennyire sablonos is: nélkülük most biztosan nem lennétek itt! Emellett sok esetben a szülők, nagyszülők az esküvő szervezéséből (és finanszírozásából) is kiveszik a részüket, így emiatt is fontos, hogy a lehető legtökéletesebb ajándékkal mutassátok ki hálátokat feléjük.

Igen ám, de a klasszikus ajándékok (hölgyeknek virág, uraknak bor/ital) többnyire nem túl tartósak, így nem alkalmasak arra, hogy szüleitek akár évekkel később is elővegyék őket és Nagy Napotok mesebeli eseményeire és az akkor megélt érzelmekre emlékezzenek vissza róluk. Ha azt szeretnétek, hogy valamilyen kézzel fogható kedves emlék legyen a lakásuk éke, akkor most szemezgethettek ötletgyűjteményünkből. Reméljük, megtaláljátok a tökéletes ajándékot szeretteitek számára.

Az emlékek őrei: kreatív megoldások fényképekkel

Közhely, de a mai világban a lakásokat egyre ritkábban díszítik fényképek, hiszen a fotókat telefonunkon, laptoponkon tároljuk, és igen ritkán nyomtatjuk ki őket. Mi lenne, ha kiválasztanátok néhány fotót, amelyeket aztán keretbe foglalva átadhattok szüleiteknek, nagyszüleiteknek? Jó megoldás, ha beszereztek egy négyes képkeretet. Az egyik keretbe illesszétek be a menyasszony, a másikba a vőlegény gyerekkori fotóját, a harmadikba pedig tegyétek egy közös képeteket. Kedves gesztus, ha a negyedik keretet üresen hagyjátok, és egyelőre csak ennyit írtok rá: “A mai napon veled/tek együtt készült közös fotónk helye”. Így a kész műalkotás mindig esküvőtök napját juttaja majd a megajándékozottak eszébe.

Ha ennél rafináltabb és egyedibb megoldásról álmodoztok, érdemes ellátogatni a Collart (https://collart.hu/) honlapjára, ahol egyedi fotókollázst tudtok rendelni. A fotókat egészen egyedi elrendezésben, akár név alakba formázva is kérhetitek, így az ajándék tényleg “testreszabott” lesz.

Ha nem csak dekoratív, hanem praktikus ajándékról álmodoztok, mi lenne, ha egy közös képekkel díszített öröknaptárat csináltatnátok szüleiteknek, nagyszüleiteknek ajándékképpen. Ebben fel tudják jegyezni a családi szüli- és névnapokat, így a jeles napok innentől biztosan nem felejtődnek el.

szülőköszöntő ajándék kollázs
szülőköszöntő ajándék naptár

Hagyományos szülőköszöntő ajándék – kicsit másképp

Ha már eldöntöttétek, hogy szeretnétek a virág-bor vonalon maradni, akkor sem kell aggódni: a klasszikus ajándékok esetében is rengeteg kreatív megoldásban gondolkodhattok. Édesanyák és nagymamák mindig nagyon örülnek az egyedi virágboxoknak, illetve a floráriumoknak. Ezekben tartós virágok tündökölnek: előbbiekben többnyire selyemvirágok pompáznak, utóbbiakban pedig olyan, kis méretű élő növények, amelyek ebben a speciális környezetben is kiválóan érzik magukat. Sőt, a Mini-Kert Florarium jóvoltából a florárium-beültetésre akár az esküvői szertartás alatt is sor kerülhet, így az ajándékok ott helyben, az egész násznép “asszisztálásával” készülnek el.

szülőköszöntő ajándék florárium
gravírozott italtartó

Az édesapáknak, nagypapáknak vásárolt borokat, italokat is meg lehet spékelni kreatív és maradandó megoldásokkal. Egyre több helyről lehet beszerezni egyedi, dekoratív, fa italtartó dobozt, ami a benne átadott bor elfogyasztása után is egy kedves emlék marad. Szuper választás lehet az is, ha az ital mellé gravírozott poharakat is kap a megajándékozott. Sőt, akár magára a palackra is csináltathattok egyedi címkét!

Középpontban a szeretet

A személyre szabható ajándékok világában egyre több olyan termék jelenik meg, amelyek kialakításában központi szerepet kap a szeretet – épp ezért, ezekkel az ajándékokkal biztosan nem lőhettek mellé. Csináltathattok például teljesen egyedi “szeretetlámpát”, ami amellett, hogy megható üzeneteiteket tolmácsolja a megajándékozottnak, lámpaként is kiválóan funkcionál.

szeretetlámpa

A természetes anyagok híveinek jó választás egy szív alakú, egyedileg gravírozható fa vagy bambusz vágódeszka. Ha nem ragaszkodtok a szív formához, viszont valamilyen konyhai termékben gondolkodtok, a MyGift oldalán tudtok rendelni személyre szabott, fából készült, sajtkóstoló szettet (deszka, sajtkések) is.

Ha inkább dekorációként használható fa “szeretetajándékot” kerestek, érdemes szétnézni az egyedi üzenettel ellátható faplakettek választékában. Ezek között akad falra akasztható és álló, kerámiára nyomtatott egyedi képpel ellátott és olyan is, amire te magad is rajzolhatsz, ha szeretnél.

A hagyománykedvelő szülők részére készíthettek ti magatok is egy hímzett textilzsebkendőt, könyvjelzőt vagy pihepuha filmnézős, kuckózós takarót. Ha pedig idő híján vagytok, ne csüggedjetek, mert a Meskáról rendelni is tudtok ilyen természetes anyagból készülő szépségeket.

hímzett szülőköszöntő ajándék zsebkendő
sajtvágó szett
szülőköszöntő ajándék plakett

Élményajándék

Ha tárgyak helyett inkább élményeket szerettek ajándékozni, azzal is nagy örömet – és hatalmas meglepetést – tudtok okozni szeretteiteknek. Ha szüleitek mindig is a Balaton közepéről szerették volna megcsodálni a naplementét, régóta álmodoznak arról, hogy egy hőlégballon fedélzetén a magasba emelkedjenek vagy szívesen tennének egy próbát a festészettel, hogy kiélhessék művészi hajlamukat, akkor keressétek meg a hozzájuk leginkább passzoló élményajándékot! Egyre többen foglalkoznak különböző egyedi – és esetleg extrém – kalandok profi megszervezésével, úgyhogy biztosan rátaláltok majd arra, aminek szüleitek is örülnének. Sőt, akár egy közös programot is kerekíthettek belőle!

Ha a visszafogottabb megoldások hívei vagytok, akkor az élményajándékról akár ti magatok is gondoskodhattok: szerezzetek be egy csinos piknikkosarat, majd pakoljátok tele olyan finomságokkal, amelyek szüleitek, nagyszüleitek kedvencei. A szülőköszöntő ajándék pedig legyen az, hogy az ínyencségeket közösen fogyasztjátok el, de természetesen a kosár az övék marad, így bármikor újra használatba vehetik. (A Cilinderesek imádják a piknikezést!) Szerencsére piknikkosárból is rengeteg elérhető opció van – válaszhattok üres kosarakat különböző méretben (pl. Kosárfutár), de evőeszközökkel, tányérokkal és más fontos kiegészítőkkel feltöltött gyönyörű rattan kosarakat is találtok egyes boltok (pl. Decorise) kínálatában, igaz, ezeknek az ára valamivel magasabb.

piknik kosár

A gesztus a lényeg

Bármilyen szülőköszöntő ajándék mellett döntötök is, ne feledjétek, hogy igazából a gesztus a lényeg. A legjobban annak az ölelésnek fognak örülni, amit ott a szertartáson adtok nekik és annak az önfeledt mosolynak, amit este a mulatság alatt látnak. Esküvőtök kiváló lehetősége arra, hogy egy pillanatra megálljatok, és átgondoljátok, mi mindent köszönhettek szüleiteknek, nagyszüleiteknek. Idézzétek eszetekbe azokat a nehéz pillanatokat, amikor feltétel nélkül számíthattatok rájuk, és azokat az örömteli eseményeket is elevenítsétek fel, amikor veletek együtt örültek boldogságotoknak. Pont ugyanúgy, mint a Nagy Napotokon is!