A beszélgetésünk végén sem tudom eldönteni, mi nyűgöz le jobban: a Zhoja-ruhák valószínűtlen szépsége, vagy Bea és Erika barátságos közvetlensége, nyitottsága. Mindenesetre rengeteg mindent megtudtam csipkékről, menyasszonyokról, nőiességről, és ami a legfontosabb: lélekről és emberi találkozásokról.

A Zhoját Váradi Csilla és Dalkó Bea álmodta meg, és keltette életre 2015-ben. Tíz évre visszanyúló munkakapcsolat mélyült el barátsággá akkoriban olyannyira, hogy közös vállalkozásba fogtak. Nagy Erika a szalon nyitásánál csatlakozott a Zhoja-hoz és igazi csapattá kovácsolódtak, mely sokkal többről szól mint munkakapcsolat. Hihetetlen, hogy röpke két év alatt ilyen népszerűségre tettek szert, de ismerve őket, valahol meg egészen magától értetődő ez a siker, mondhatni, kódolva volt minden egyes fodorban és öltésben. Ruhakölteményeiket egyre több híresség is felfedezi magának, a minőségi, különleges alapanyagokból készült ruhákat nem csak profi kezek szabják-varrják, de minden négyzetcentiméter selyembe, tüllbe és csipkébe jó adag szeretetet is belevarázsolnak, ami határozottan megmutatkozik a ruhakölteményeken.

A Zhoja szalon egyébként sokkal kisebb, mint képzeltem, ráadásul ruhából sincs túl sok, viszont azok vitathatatlanul gyönyörűek, úgyhogy azonnal megállapítom, hogy végtére is biztosan meg tudnám találni a szívemhez legközelebb állót ezek között is. Aztán nagyon hamar rájövök, hogy az „esküvőruha dilettantizmusom” súlyosabb, mint gondoltam…

Dalkó Bea: Mi nem ruhakölcsönző vagyunk, a nálunk található néhány tucat ruha azért van csak itt,
hogy a menyasszony ki tudja választani azt a fazont, ami a legjobban passzol az egyéniségéhez,
alakjához és láthassa a minőséget, ahogyan dolgozunk. Amikor leül velem szembe, először mindig
meghallgatom, hogy ő milyen ruhát képzelt el magának, milyet szeretne. Volt-e már máshol ruhát
próbálni, van-e bármilyen stílus, amit valahol látott, és beleszeretett. Utána megkérem, hogy
kezdjünk el próbálni.

Jaloveczky Viki.: Igen, de egyáltalán nem biztos, hogy az a ruha, ami az interneten mondjuk Palvin Barbinak baromi jól áll, abban én személy szerint nem úgy fogok kinézni a valóságban, mint egy sellőfóka. Néha az elképzelés és a valóság köszönőviszonyban sincs egymással… sajnos.

D. B.: Így igaz. Először mindig olyan ruhákkal kezdek, ami az általa elképzelt fazonhoz hasonlít, vagy
megegyezik. Amikor látom, hogy elbizonytalanodik, akkor általában megkérem, hogy csak a
kedvemért próbálja fel ezt, vagy azt a ruhát. Ez nagyon jól működik, mert sokszor egy divat ikonon
befotózott ruha az egyén alkatához egyáltalán vagy csak kevésbé passzol. Minden alkathoz megvan a
tökéletes fazon és ha ezt megtaláljuk, akkor leülünk és elkezdünk az alapanyagokból válogatni. Előkerülnek a csipkék, a duchesse, mikádó, muszlin, shantung minták és ekkor összeáll a ruha. Vannak, akik gyorsan döntenek, vannak, akiknek hónapokra van szükségük, hogy átgondolják, mibe szeretnének öltözni a nagy napon. Mi mindig adunk útravalót, ami nem más, mint egy rajz, egy árajánlat, és ha ez megfelel nekik, akkor kezdünk el együtt dolgozni.

J.V.: Mondjuk, ha engem kérdeznél, én valószínűleg az „izé, fogalmam sincs”
kategóriába tartoznék…

D. B.: Az se baj, ha úgy érkezik hozzánk a menyasszony, hogy még semmilyen elképzelése nincs, akkor vele egy másik úton indulunk el. De minden esetben nagyon hamar lesz egy impresszióm a velem szemben ülő emberről – az alkatát, a színeit, a sminkjét, a frizuráját, az öltözködési stílusát meglátva – és ezáltal arról, milyen ruha állna neki a legjobban, és ez az esetek 95%-ában be is jön.

J.V.: Nagy megkönnyebbülés, mintegy védőháló lehet egy magamfajta „tüllfóbiásnak”, amikorn szakavatott kezek vezetnek, és szó szerint „rámálmodják” a ruhámat.

Nagy Erika: Ahhoz, hogy a tökéletes ruhát megalkossuk valakinek, elengedhetetlen az emberi közelség, hogy megnyíljanak a nők, a bizalmukba fogadjanak, megismerhessük a lelküket is. Rengeteg emberrel kerülünk interakcióba, és ezek nem szimplán ismeretségek, inkább megismerések,
ahol mi igazán figyelünk rájuk, meghallgatjuk őket, és őszinte érdeklődéssel, kíváncsisággal és elfogadással fordulunk feléjük.

D.B.: Amikor bejönnek hozzánk, akkor a próbafülkében nem csak a ruhájuktól szabadulnak meg, de a lelküket is kitárják nekünk, ami köré mi biztonságos, intim légkört teremtünk. Nagy terheket és nagy boldogságokat is pakolnak itt le nálunk.

N.E.: Levetkőznek, és megnyílnak. Elmondják az örömüket, bánatukat, megosztják velünk a legmélyebb titkaikat, amiket mi természetesen féltve őrzünk. Nem egyszer mi tudjuk meg legelőször, hogy kisbabát várnak: „Változni fog az alakom, pszt…!”

Akkor most már minden világos. A minőségi alapanyagok elengedhetetlenek, azonban a
különbözőségre való érzékenység, a „mindenféleség” elfogadása, és a személyre szabott figyelem az,
ami miatt ilyen szinten működik a Zhoja-varázslat.

(Fotók: Zhoja)

 


Őszintén kíváncsiak vagyunk Rátok és a történetetekre, segítünk ötletelni a Nagy Napotokhoz. A személyes találkozó semmilyen kötelezettséggel nem jár, az ajánlatunk részeként pedig minden esetben elküldjük számotokra az esküvőtök forgatókönyvet. Töltsd ki a következő űrlapot, és mi hamarosan felvesszük Veletek a kapcsolatot!

[contact-form-7 id=”320″ title=”Ajánlat kérés”]