Vannak fotók, amelyek mellett képtelenség csak úgy elsétálni… Van bennük valami megmagyarázhatatlan erő, ami vonz, ami magával ragad. A téma, a harmónia, a különleges perspektíva, a pillanat varázsa. Vannak fotósok, akik szép, jó, érdekes fotókat készítenek. És vannak „kép-alkotók„, akik a pillanat varázsát különös, egyedi fűszerezéssel, színezettel, érzésekkel, egy szóval: lélekkel töltik meg. Gürtler Gábor az utóbbi csapat színeiben és színeivel játszik – és igen, rengeteg esküvőre hívják, hisz hol máshol áramolna leginkább a szeretet?! Képei magával ragadók, videói pedig halmozottan vonzzák az ember szemét-fülét-lelkét. Életről, képekről, lélekről és a LIFEStudio-ról beszélgettem Gáborral.

Miből, hogyan született a LIFEStudio? Hol tartasz jelenleg?
– Idén márciusban költöztem vissza Bécsből és jelenleg Pesten élek. Sok munka talált meg, aminek nagyon örülök. Alakult bennem valami az elmúlt időkben. Rájöttem, hogy ebből elsősorban nem pénzt akarok csinálni, hanem értéket szeretnék teremteni a világnak, életeket szeretnék jobbá tenni. Aztán jött a kérdés: mi lenne, ha ennek az egésznek, amit csinálok lenne egy arculata, egy neve? Így született meg a LIFEStudio. Ceremóniamester - cilinderesek.hu

Miről szól a LIFEStudio? Mi a célja?
– Olyan nevet akartam adni ennek, ami tükrözi, hogy az életről szól. Mindarról, amit érdemes az életben megélnünk, megtapasztalnunk. Volt szerencsém az elmúlt hónapokban sok különféle videót készíteni tánc stúdiónak, esküvői párnak, nyers vegán személyi edzőnek, illetve Szilasi Márti Ecstatic Divine Dance videóját is én csináltam. Igyekszem olyan témákban megörökíteni, melyek valódi értéket adnak. Ilyen például a szeretet. Ha ezt/ezeket látják és tapasztalják mások is, az olyan dolgokat nyithat ki bennük, ami életek, sorsok alakulását teheti értelmesebbé. Ez a célom a hivatásommal, hivatásomban.

Van egy vlogod is… a fotózás és videózás egy elég kézzelfogható dolog, te azonban belevitted a spiritualitást. Ilyet még sosem láttam, nagyon érdekes a végeredmény…Ceremóniamester - cilinderesek.hu
– Figyelek arra, hogy a félelem ne tartson vissza attól, hogy megvalósítsam az álmaim. Azt vettem észre, hogy egyre ügyesebb vagyok a kamera mögött, viszont szeretnék üzenni a világnak, mert van mondanivalóm. De mintha ezek az üzenetek csak rajtam keresztül jönnének, én csupán átadom őket. Egyre több barátom mondta, hogy amiket csinálok és mondok, az egy csomó más embert is érdekelne. Ezzel a gondolatmenettel indult a vlog. Eleinte kerestem a hibákat meg kifogásokat, amik erősítették bennem, hogy ezt miért ne csináljam. De ezek is csak félelmek. Így belevágtam.

Mi a célja a vlogodnak?
– Láttál már olyan videót, ami után elraktározódott benned valami? Aztán ennek hatására rájöttél valamire? Majd változtattál az életeden és jobb lett? Ezt a folyamatot akarom átadni a kamerán keresztül az embereknek.

Vannak konkrét témák, amiket ki fogsz fejteni a videóidban? Van tematika?
– Ez egy új kor. Soha nem volt ennyi lehetőség a földön, mint amennyi most van. Ez már nem a hatvanas évek, hanem az internet és a lehetőségek korszaka. Itt Magyarországon is rengeteg a lehetőség arra, hogy az ember kifejezze önmagát és kijöjjön ebből az áldozati szerepből, hogy panaszkodik, nincs pénze. Itt azért sokkal több dolgot lehetne teremteni, mint amennyit valójában az emberek nagy része teremt. A lehetőségekről (is) sok szó lesz a vlogon. Nagyon szeretném, ha ez nem ilyen ’’überspirituális” vonalon menne, hanem közérthető formában jutna el a nagyvilághoz.Ceremóniamester - cilinderesek.hu

Emlékszel még arra, hogy mi volt az ébredésed? Mi ébresztett rá arra, hogy ez a te utad?
– Akár hiszed, akár nem; én egy leányzó hatására indultam el ezen az úton, akibe nagyon szerelmes voltam, nagyon sokáig. Az első könyv amit tőle kaptam még 15 éves koromban, az Rhonda Byrne – Erő című könyv volt. Miután elolvastam tudatosult bennem, hogy léteznek olyan erők, amelyek meghaladják a fizika és a tudomány törvényeit. Innentől kezdve kezdtem el másképp látni, tapasztalni a bennem és körülöttem levő világot.

Akkor mondhatjuk, hogy minden sikeres férfi mögött egy sikeres nő áll?
– Ez abszolút így van! Szerintem nagyon fontos, hogy az ember olyan társat válasszon, akivel egymást kölcsönösen tudják támogatni a hivatásban, otthon és a mindennapokban. Akivel együtt fejlődhetnek. Hiszek abban, hogy leginkább adni éri meg egy kapcsolatban, úgy mint az élet bármely más területén. Ez azért nagyon fontos, mert ezáltal tudjuk azt a körforgást működtetni, amiben mindenki kaphat.Ceremóniamester - cilinderesek.hu

Mik a terveid a jövőre nézve?
– A továbbiakban is a felismeréseimet szeretném megosztani azokkal, akik nyitottak a teljes értékű életre. Sok videót tervezek készíteni a YouTube-ra, továbbá szeretném továbbvinni ezt a fonalat, és minden élőlénynek jót tenni. Most tavasszal például az egyik állatotthonnak tervezek egy ’’Vigyél Haza” videót készíteni. Sok ötletem van és mindegyik ilyen irányú.

Milyen felkéréseket kaptál erre az évre?
– Sok helyre hívtak erre az évre; esküvőkre szinte az egész országban, fesztiválra például Svájcban, Görögországba egy különleges partinyaralásra, ott aftermoviet fogok készíteni. Szkopeloszra is menni fogunk, ahol a Mamma Miá-t is forgatták. Szinte lételemem az utazás.

Az álmaid megvalósításával teszel jót másoknak? Ez fantasztikus!
– Abszolút azt érzem, hogy most már a küldetésemben vagyok. Azért csinálom mindezt, hogy mások kaphassanak. Számomra ez egyszerre álommegvalósítás és szolgálat. Az álmok megvalósítása szerintem kötelező feladat minden ember számára. Erről lesz egy mélyebb beszélgetős előadásom Varga Istvánnal 2018 május 5-én az Anahita Centerben, Budapesten. Várunk mindenkit szeretettel.

Összefoglalva: mit érzel küldetésednek?
– Megpróbálom két mondatban elmondani. A megtapasztalás és a megörökítés, illetve minden amik ezen keresztül jönnek, megosztani másokkal. Olyan tartalmakat amiket megéltem és amik másokat is segíthetnek a fejlődésükben.

 

Ha tetszett, amit itt láttál, és szeretnél hasonló tartalmat kapni tőlünk, iratkozz fel a Cilinderesek Hírlevelére itt: