Szükségünk volt néhány olyan fotóra, amin Atti, mint ceremóniamester, lehetőleg nem úgy néz ki, mint egy óvodás gólem, vagy mint egy cilinderes maffiózó.

Először magunk próbáltuk ezt megoldani, profi segítség nélkül. Volt kattintás felülről, alulról, oldalról. Volt világítás olvasó lámpával. Volt könyvespolc előtt, ablakból beszűrődő fénynél, mikrofonnal a kézben, komolyan néző, előre tekintő, merengős, volt mosolyogva és vidáman nevetős. Amikor bizakodva megnéztük az így elkészült képeket, szinte azonnal felhördültünk, hogy: „Kell egy profi fotós!”

Kiválasztottuk az év leghidegebb napját, és az újonnan beszerzett DIGEL öltönyben (öltönynek nevezzük az egyszerűség kedvéért, de igazából nem az, hanem egy zakó és egy nadrág, inggel, csokornyakkendővel, dísz-zsebkendővel és hózentrógerrel – mint utólag megtudtuk, ez az ún. „mixed style”) nyakunkba vettük a várost.

Profi fotósunk Csoboth Edina volt, aki igazából csak azért vállalta el a fotózást néhány nappal karácsony előtt, hogy legyen mire fognia, miért nem megy ajándékokat vásárolgatni aznap egy emberekkel telezsúfolt bevásárlóközpontba… Meg mert iszonyú jó fej, zsigerből vonzódik az őrült helyzetekhez és imádja a szakmai kihívásokat. Mi voltunk számára az év őrült szakmai kihívása. A nap valószínűtlenül, kíváncsian és hét ágra sütött, úgyhogy el is kezdődhetett a munka.

A fotómodellek élete sem fenékig eperfagyi…

Egészen addig fel sem tűnik ám az embernek, hogy hideg van, amíg le nem kerülnek róla azok a ruhadarabok, amiket a hideg ellen vett fel a testére. De mivel egy ceremóniamesternek minden körülmény között helyt kell állnia (sosem lehet tudni, miért ne épp Alaszka?), Attit mit sem érdekelte a hideg. Sőt! Jókedvűen dacolt vele, havasi gazellaként szökellt, profin forgott és pislogás nélkül nézett, pózt tartott, nyakat kitolt, tokát behúzott, és mindeközben még a járókelőket, valamint az átvonuló autóforgalmat is magabiztosan irányította.

Egész napos volt a fóka.. izé… móka, és több felismerést is tettünk, az egyik, hogy még egy ceremóniamesternek sincs három keze, és hogy a sok nevetés bizony felforrósítja az ember vérét, erősíti az immunrendszert, mert akárhogy is lila kockára fagyott Atti (és az operatőr keze), egyikünk sem betegedett meg! Szóval Barrow, Stjørdal, Fraser, Asztana, Harbin, Ulánbátor és Concordia Station, készen állunk! Debreczeni Attila ceremóniamester hivatalosan is fagyállóvá nyilváníttatott!

A fent leírt eseményeket persze alaposan dokumentáltuk nektek, az Ezüst Jegesmedve díjra jelölt videót itt nézhetitek meg.


Őszintén kíváncsiak vagyunk Rátok és a történetetekre, segítünk ötletelni a Nagy Napotokhoz. A személyes találkozó semmilyen kötelezettséggel nem jár, az ajánlatunk részeként pedig minden esetben elküldjük számotokra az esküvőtök forgatókönyvet. Töltsd ki a következő űrlapot, és mi hamarosan felvesszük Veletek a kapcsolatot!

[contact-form-7 id=”320″ title=”Ajánlat kérés”]