Egy esküvőn a kicsik és közepesek ugyanolyan fontos tagjai a násznépnek, és a mulatságnak, mint a felnőttek. És hogy oldható meg, hogy a sok izgalmas történéstől, hangos zenétől, felfokozott hangulattól „túlpörgött”, vagy épp unatkozó gyerekek, és a szüleik is önfeledten tudjanak szórakozni? Besenyei Andi, a Toppantó Gyereksarok megálmodója minden helyzetre IS tudja a megoldást… 

Cilinderesek: Miért választottad épp ezt a hivatást, mit szeretsz legjobban a munkádban?  
Besenyei Andi: Számomra az egyik legfontosabb dolog, hogy a gyerekek, akikkel találkozom a lehető legjobb bánásmódban részesüljenek, életkoruknak, fejlettségi szintjüknek és igényeiknek megfelelő bánásmódot, ellátást kapjanak. A régi idők táncmulatságaiból kiindulva született meg az ötlet, ahol amíg a felnőttek részt vettek a mulatságon, a gyerekek a saját korosztályukkal játszottak, énekeltek, táncoltak, vagy amihez éppen kedvük volt. Itt is hasonlóak a lehetőségek. Minden korosztályú és érdeklődésű gyermek megtalálja, ami éppen a kedvére való, legyen az asztali játék, kreatív tevékenység, meseolvasás, építő játék vagy éppen csak a plüss mackók között való üldögélés. 🙂 

Szerinted mire figyeljen a pár, amikor gyermekfelügyeletet választ az esküvőjükre, melyek azok a fontos kritériumok, amik alapján döntsenek? 
Találkozunk párszor azzal a helyzettel, hogy kérdéses a párok részéről, hívjanak e gyerekeket is az esküvőre. Szerintem az egyik legjobb szocializációs közeg egy közös családi, barátos esemény, mint pl egy lagzi. Persze szervezést igényel, de ezért vagyok, megoldom! ? 

Csináljunk egy listát a gyerekekről, lássuk az életkort és így tudunk alkalmazkodni az igényekhez. Természetesen a pici babák sem jelenthetnek akadályt, hisz egy nyugodt, alvós sarkot is ki tudunk alakítani nekik, akik még nem annyira igénylik a bulit.

Mi volt a legkülönlegesebb kérés/ötlet, amivel megkerestek, és meg is tudtad valósítani az elképzeléseket?
Esküvőn egyenlőre még nem voltak elrugaszkodott ötletek, de gyerekzsúron volt olyan kérés, hogy a játszóház teljes felszerelését kihasználva, tartsak egy táncos foglalkozást a gyerekeknek. Ugye elképzelte mindenki, ahogy az ugrálóvár, és a csúszda között éppen táncolni próbálok 20 gyerekkel… ? Izgalmas volt, de végül elkezdtem énekelni és kicsaltam őket a biztonságos, stabil terepre, ahol táncoltunk egy hatalmasat.

Milyen jó tanáccsal látnád el azokat, akik most kezdik az esküvőjüket szervezni?
Bízzatok a barátokban, családban, akik segíteni akarnak. Kell valaki aki kézben tartja a nagy nap minden mozzanatát. Gondoljátok át, hogy a témához mi illik, és mi az ami belefér a gyerekek programját illetően. Van olyan esküvő, ami lazább így az ugrálóvár és a fagyi, na meg a vattacukor is helyet kaphat, viszont a legtöbb esetben nem szeretnek az anyukák egész nap/este öltöztetni, így ilyenkor inkább maradjatok a kreatív foglalkoztatás lehetőségénél, vagy a mesesaroknál, ahol akár vetíthetünk is. 

(Cég)név: Toppantó
Szolgáltatás (országosan): gyereksarok (esküvő, céges rendezvény, konferencia, születésnap, gyereknap)
Elérhetőség(ek): +36-30-246-6580 | toppantogyerekek@gmail.com | www.toppanto.hu