Az esküvő szervezése során felmerülnek olyan kérdések, amikre elképzelhető, hogy nem is
gondoltatok. Biztosan megálmodtátok már, hogy milyen dalokra táncoltok a lagziban, de vajon arról van már elképzelésetek, hogy a szertartásotok alatt milyen muzsika szóljon, és milyen legyen a bevonuló zene? Több éves tapasztalataink alapján adunk Nektek néhány tippet a zeneválasztáshoz, ezzel megalapozva a szertartásotok egyediességét, hangulatát.

Első és nagyon fontos tippünk, hogy most ne a Google vagy valamelyik zenemegosztó portál legyen a legjobb barátotok. Hallgassatok a szívetekre és olyan dalok szóljanak bevonuló zeneként és a szertartásotok alatt, amik illenek hozzátok, amiket szerettek és boldog emlékek kötődnek hozzájuk. Ha titeket a rockzene tesz boldoggá, akkor válasszátok azt. Amennyiben a latin zene szerelmesei vagytok, hódoljatok hobbitoknak az esküvőtökön is!

Ám, ha ti egy nagyon romantikus, szentimentális pár vagytok, akkor merüljetek el John Legend, Ed Sheeran, Leona Lewis és Ellie Goulding munkásságában.

Esetleg ha van egy kedvenc romantikus filmetek, amit mindig összebújva néztek és szerettek, akkor a filmhez íródott betétdalokat is érdemes átnézni, meghallgatni, mert nagy kincsekre lelhettek közöttük. Aaron Zigman amerikai dalszerző csodás filmekhez írt és komponált dalokat, mi őt ajánljuk nektek.

A zene a meghitt pillanatot feledhetetlenné teszi

A szertartásnak számos olyan része van, ahol nagy történések szemtanúi lehetnek a
meghívottak. A gyűrűhúzás, az első hitvesi csók, valamint a kreatív szertartási elemek is mind fontos mozzanatai az esküvőtöknek.

gyűrű húzás

A szertartásotok folyamán több zenét is választhattok, amivel kiemelhetitek az adott eseményt, ezzel pedig még nagyobb hatást érhettek el. A meghatódottság, és a teljes násznép örömkönnyekben úszása garantált, ha a megfelelő zenét választjátok ki a szertartás különböző elemeihez. Arra figyeljetek, hogy időben minden dal megfelelő legyen, jól legyenek megvágva a számok és mindenképpen egyeztessétek le a hangosítást végző személlyel, hogy mikor melyik nótát kell lejátszania.

Az élő zene és ének a bevonuláshoz, szertartáshoz is igazi különlegesség

Ha igazán kreatív és könnyfakasztó zenei élményre vágytok a szertartásotok alatt, akkor
javasoljuk netek az élő zenét. Remek megoldás lehet egy kórus, zenekar, vagy esetlegesen
egy hangszer megszólaltatása is. Az élő zenével vagy énekkel mesébe illő, lélegzetelállító és
elragadóan sikkes hatást tudtok elérni. Egészen biztosak lehetettek benne, hogy a
legkeményebb szíveket is meglágyítja, és könnyeket fakaszt majd.

Amivel nem tudtok hibázni bevonuló és szertartás zene esetén

Bevonulás és sziromszórás

Amennyiben nincs konkrét elképzelésetek a zeneválasztást illetően, akkor a legpraktikusabb, legegyszerűbb, ámde nagyon szép és elegáns megoldást ajánljunk Nektek. Válasszatok hárfán vagy zongorán megszólaltatott dalokból instrumentális válogatást, így ezek a számok halkan szólhatnak a háttérben az egész szertartás során.

A DJ-nek, esetleg a helyhez tartozó hangtechnikusnak nagyon fontos szerepe lesz a szertartás alatt, akkor is, ha több dalt válogattok össze, és abban az esetben is, ha egy hosszabb számot visztek, mert a szakembernek úgy kell hangosítania, halkítania a zenét, hogy a szertartásvezető beszéde hallható legyen, valamint a Ti nagy IGEN-eiteket is hallhassa az egész násznép.

Reméljük, hogy a nagy hajtásban, sok szervezés közepette cikkünk segítséget nyújtott Nektek, és az álomnapotok megvalósításában újabb ötletekkel szolgálhattunk. Ha felkeltettük érdeklődéseteket, ismerjetek meg minket, és kérjetek ajánlatot az alábbi gombra kattintva: