Ismerkedjetek meg Schwarczenberger-Ludván Gyöngyivel és az ő szemléletmódjával, már ami a jegyes-, illetve esküvői fotózást illeti. Cikkünkből kiderül az is, vajon egy esküvői fotós miért szeret hajnalban fényképezni a szabad ég alatt…

Cilinderesek: Miért választottad épp ezt a hivatást, mit szeretsz legjobban a munkádban?
Gyöngyi: Szeretek emberekkel dolgozni, szeretem a kreativitást, és a kihívást! Inspirál, hogy a maximumot hozzam ki az emberekből, a helyzetből. Magával ragad az esküvők felfokozott hangulata, és szívesen azonosulok a boldog párok lelkiállapotával. A végeredmény, és a visszajelzés mindig feltölt. #lovemyjob

Szerinted mire figyeljen a pár, amikor fotóst választ az esküvőjükre, melyek azok a fontos kritériumok, amik alapján döntsenek?
A szimpátia és a stílus az elsődleges szempont! Nálam a jegyes fotózáskor mindig meg tudunk győződni erről és az esküvő napján már a közösen töltött idő gördülékenyen megy. Nézzétek meg az adott esküvői fotós egy esküvőn készített többi fotóit is, ne csak a kreatívokat!

 

Mi volt a legkülönlegesebb kérés/ötlet, amivel megkerestek, és meg is tudtad valósítani a pár elképzelését?
Beleszerelmesedtem a külön-napi és a hajnali fotózásba! Ilyenkor könnyeben tudunk alkalmazkodni a fényekhez, időjáráshoz és nem köt minket időkorlát. Egyik legkülönlegesebb fotózásom egy ilyen korai kelés eredménye volt. Előtte 3 alkalommal hajnalban felkeltem és figyeltem a fényeket, helyeket. A képek magukért beszélnek! Sikerült kihozni a legjobbat.

Melyik volt az eddigi kedvenc esküvői helyszíned?
Szívesen veszek részt olyan esküvőn, ahol egy helyen zajlanak az események, és a kreatív fotózásért sem kell sokat utazni. Ez a párnak is praktikus. Ilyen hely az etyeki Rókusfalvy Birtok. Fotósként nagy kedvencem még a Városligeti műjégpálya terasza. Szabadtér-párti vagyok.

Milyen jó tanáccsal látnád el azokat, akik most kezdik az esküvőjüket szervezni?
Nem olyan nehéz feladat az esküvő, mint amilyennek látszik az elején, de nem olyan könnyű, mint ahogy utólag látjuk. Érdemes jó esküvői szolgáltatókkal dolgozni, sok terhet vesz le a pár válláról és a legfontosabb, hogy ne vesszen el a cél: érezzétek jól magatokat az esküvőtök napján! Előtte aludjátok ki magatokat!

Név: schfoto
Szolgáltatás: fotózás
Elérhető: országosan
Schwarczenberger-Ludván Gyöngyi | +36-303-134-949 |  schlgy@gmail.com |