Debreczeni Attila - ceremóniamester

A kezdetek

Életem első 3 évében egy szót sem szóltam. Utána szép lassan beindultam. Középiskolában már én szavaltam március 15-én a “Feltámadott a tenger”-t, aminek utolsó két soránál mélyen és jelentőségteljesen belenéztem L. Antal géptantanár szemébe, és úgy mondtam, hogy:

“Habár felül a gálya, és alul a víznek árja, azért a víz az úr!”

mellékes infó: nem hatotta meg Tanár Urat a finom utalás, az ünnepség után is nagy örömmel statuált példát rajtam, ezzel segítve jellemfejlődésem és stressztűrő képességemet. De ez egy másik történet.

Útkeresés

Érettségi és főiskola után kerestem az utam. Olyanra mint én szokták azt mondani “csak akasztott ember nem volt” A teljesség igénye nélkül néhány megálló az életemben nem időrendi sorrendben:

  • Amatőr színjátszó – a főiskolán
  • Biciklis futár
  • Kontroller az RTL-nél – mai napig nem tudom mi volt a feladatom de 1 évig nagyon jól fizettek érte. Aztán felmondtam. Ez volt az első és utolsó olyan dolog amit hosszú távon úgy csináltam, hogy nem szerettem.
  • 2 hétig házaló ügynök – legsötétebb 2 hét volt az életemben.
  • Telefonos értékesítő – meglepően jól bírtam és nagyon sokat tanultam belőle
  • Rendezvényszervező
  • Szállító
  • Cateringes
  • Vállalkozó – aki nem más kárán hanem a sajátján tanult. – Sokat nagyon sokat tanultam magyarul ami pénzem volt mind elbuktam de aztán újra felálltam mert úgy kell. 🙂

Szóval ez vagyok Én. De hogy miként lettem ceremóniamester? Hogyan hoztuk létre Vikivel a Cilindereseket. Görgess egy picit lejjebb és az is kiderül.

 

Jaloveczky Viktória - esküvői tanácsadó

Már az oviban se…

Mondhatnám, hogy már kislánykoromtól odavoltam az esküvők hangulatáért, és az oviban tiara volt a jelem, de nem mondom, mert én fára másztam, sötétedésig bicajoztam a meggybordó Csepel bringámmal,  és begyűjtöttem a környék összes árva kiscicáját. “Énekeséstáncosnő”, színésznő és “tévébemondónő” szerettem volna lenni.

A szavak szerelmese

Elsős tanítóm, Irénke néni visszaemlékezései szerint, pár hét alatt megtanultam folyékonyan olvasni, és gyöngybetűkkel írtam. Az első, 4 mondatos fogalmazásom címe: Állatkerti séta. Zsiráfokról és majmokról szólt. Ezekben az időkben zúgtam bele a leírt és kimondott szavak varázslatába. Sorban nyertem a szép kiejtés és prózamondó versenyeket, és ha egy TV stáb jött mondjuk november 7-i ünnepség alkalmából a suliba forgatni, akkor engem toltak a kamera elé beszélni. Pedig nagyon szégyenlős voltam, és lámpalázas.

Szín(es)játszás

A középiskolát utáltam, de a színjátszó kör miatt azért bejártam, Mezőtúron megnyertem a legjobb női alakítás díját: én voltam az udvari bolond és a tükör a Császár új ruhájában. Az iskolaújságban megjelent első cikkem egy elég kritikus, cinikus írás volt a BKV-ellenőrökről. Megfogadtam, hogy sosem megyek férjhez, és macskákkal élek majd. És közben az alter-rock éjjel-nappal szólt. Van, ami sosem változik.

Betűvetés, kapcsolódás, flow

Érettségi után elkezdtem dolgozni, jött egy be nem fejezett fősuli, és az antropológia professzorom, aki az írás felé fordított arccal. Pár év múlva megjelent az első cikkem a Joy-ban, lett belőle folytatásos napló, majd az ELLE-nél 10 év, írtam egy regényt, amit az Európa Könyvkiadó ki is adott, írtam kreatív szövegeket TV műsorokba, írtam az Anyaparára, jelenleg a Cilinderesek szövegeit írom, csodás párjaink csodás történeteit, írom és szerkesztem az Esküvői Hírmondót. Nagyon szeretek emberekkel élőszóban, offline kapcsolódni, hobbim a lélekcsiklandozás, és még rengeteg mindent írnék, de Atti rám szólt, hogy ugyanolyan hosszú szöveget kell írnunk.

A cilinderes ceremóniamester születése

A kezdet – HangOn Produkció

Az egész azzal kezdődött 2012-ben, hogy Toldi Tamás barátomnál elértem, hogy én is ott lehessek a Mátra Maratonon mikrofonnal a kezemben. Elindult a flow, ami mások szórakoztatásán keresztül járt át minket. Elindult a HangOn Produkció (jó ekkor még nem így hívták de ez már az volt). És az elkövetkező években sok tízezer embert szórakoztattunk és sok nagy, kicsi és közepes sportrendezvénynek, családi napnak voltunk a hangjai. Toltuk ezerrel, volt hogy 36 órát beszéltünk, megállás nélkül. Élveztük minden pillanatát. Az volt az egészben a legjobb, hogy nem csak mi élveztük, hanem az indulók és a szervezők is.

 

A HangOn Produkció 6 éve, számokban

Rendezvény Nap

Indulók

Beszélt órák

Cilinder kerül a fejünkre

Azt éreztem, hogy oké, hogy viccesek vagyunk, oké, hogy szeretik az emberek, amit csinálunk, de kell még valami. Kell egy olyan plusz, ami első pillantásra megkülönböztet minket, ami a védjegyünk lesz, amiről tudják, hogy mi, mi vagyunk. Ebben segített nekünk Ferencz Zsófi stylist. Ő találta ki a cilindert. Hatalmas siker volt, de még váratott magára az a pillanat, amikor a cilinder elnyeri méltó helyét… Ezekben az időkben kapta a HangOn produkció is a nevét.

Eljössz ceremóniamesternek?

Csörgött a telefonom. Vadon Györgyi, az egyik verseny indulója hívott, hogy elvállalnám-e a ceremóniamesterkedést az esküvőjén. Mondtam, hogy ilyet még nem csináltam, de végül is miért ne? Elhívtam magammal Vikit, hogy segítsen az emlékkönyvet kitöltetni a vendégekkel. Kiderült, hogy ennél sokkal több és hasznosabb dolgot is tud csinálni egy esküvőn. A lényeg, hogy ezen a napon eldőlt: ceremóniamester leszek. Annyi szeretetet és pozitív visszajelzést kaptunk, és annyira átjárt bennünket a sokat emlegetett flow, hogy éreztük: ez a mi utunk…

Megszületik a “Cilinderesek”

Elkezdtük. Belevágtunk. Vikivel, a szerelmemmel, egy közös szerelem-projektbe. Kitaláltuk a nevet. Meglepő, de nem egyből jött. Sok sete- suta név után Viki azt mondta: akkor legyeeen… cilinderesek? Létrehoztuk a cilinderesek.hu 1.0 honlapot, amit most látsz, ez már az új verzió. A cilinder adott volt, megvettük “hozzá” azt az öltönyt, ami méltó viselet a párok nagy napjára. Megvolt a 2. esküvőnk, amilyen valószínűleg szökőévente van egy. Mondhatni, ez volt a vizsga. Pár szó erről az esküvőről: volt mentő, szívroham gyanúja miatt. A vőlegény lefújta a lagzit. A násznép két fele összeveszett. Innen hoztuk vissza kibékülős-örömkönnyes-ölelkezős-vidám táncolós hangulatba az estét. 

Elindultunk!

Pár hét alatt gyakorlatilag összejött az első évi esküvőink nagy része. Fantasztikus és különleges párokkal hozott minket össze a sors, akik úgy gondolták, velünk szeretnék ünnepelni életük egyik legfontosabb napját. Végtelenül hálásak vagyunk a bizalmukért, a nyitottságukért, szeretetükért, és mondhatjuk: a barátságukért. Csak olyan párral találkoztunk, akik valóban szerelmesek, és az Ég is egymásnak teremtette őket. Mi tagadás, azért izgultunk is, de az idő minket igazolt, és minden visszajelzés is azt erősítette meg, hogy jó úton haladunk. (Lásd a referencia menüpontunkat.)

Tartalom és “szosölmédia”

A videókészítés régi, közös nagy szerelmünk, ezért nem is volt kérdés, hogy ha esküvőkkel foglalkozunk, akkor videókat is készítünk. Mégpedig szolgáltatókról, eseményekről, különlegességekről. Így segítünk a pároknak megtalálni a legjobbat. Bemutatjuk azokat, akik valami mást, igazán eredetit, és nagyon magas minőséget képviselnek. Az elején tartunk. Még nem mi vagyunk a legnézettebb “jútyúberek”, de haladunk, és egyre több izgalmas, érdekes (szak)embert mutatunk be az esküvők világából. Viki az instagram és a facebook sűrülyébe vetette bele magát. Illetve abba már régen, csak most a saját oldalainkat építi.

A jövő most kezdődik

Most 2018. októbert írunk. Az esküvői szakma egyik sajátja, hogy már előző évben elkezd betelni a ceremóniamester naptára. A miénk is telik, 2019-es naptárunkban a “szívecskés napok” száma napról napra sokasodik. Külön öröm számunkra, hogy sok olyan párunk van, akik valahonnan hallottak rólunk, és/vagy olyan ismerősük ajánlott nekik, aki látott minket esküvőn, munka közben. Teli vagyunk ötletekkel, tervekkel, folyamatosan azon törjük a fejünket, hogyan tudnánk még több izgalmas és különleges dologgal, szolgáltatással kedveskedni a párjainknak, például Viki elkezdett egy szertartásvezetői tanfolyamot…

2019-től

Barátaink, a szolgáltatók

Egyre több nagyon jó fej szolgáltatóval tartjuk a kapcsolatot. Ugyanis rájöttünk arra, hogy nem elég, hogy a párokkal megvan a közös hang, és az egy húron pendülés, az is fontos, hogy az esküvőn dolgozó többi szolgáltatóval is működjön a kémia. Sok olyan emberrel dolgoztunk együtt az esküvőkön, akikkel kölcsönösen megkedveltük egymást, akik munkájukban kiemelkedően tehetségesek, értéket képviselnek, ezért látva szívből ajánljuk őket a pároknak. El is kezdtünk egy szolgáltatói csoportot építeni, ahol azokat a “szakmai barátainkat” mutatjuk be, fogjuk egy csokorba, akik az esküvőkön garantálják a legjobb hangulatot, és a prémium minőséget, ezáltal segíthetünk a pároknak, hogy a nagy napjuk még boldogabb, és tökéletesebb legyen. Folyt. köv…